Els millors partits de beisbol del 2022 segons el BWRI

L’actualització del 2022 del Baseball Worth Rewatch Index ja està llesta. Utilitzant les dades jugada per jugada de Retrosheet, l’algorisme classifica els partits més emocionants de la temporada segons paràmetres com ara el resultat inesperat, quantitat total de probabilitat de guanyar afegida, qualitat del pitching o rivalitat. Donem una ullada a la part alta de la llista d’aquest any.

Texas a Boston, 01/09

Els Red Sox van guanyar un partit increïble després de remuntar un marcador de 8-3 a partir de la part baixa de la vuitena entrada, culminant la remuntada amb quatre carreres a la novena. A l’algorisme li agrada la gran quantitat de carreres anotades pels dos equips a les últimes entrades i, per descomptat, el resultat inesperat.

Toronto a Chicago, 21/06

Aquí l’algorisme valora el fet que els Blue Jays van agafar avantatge anotant 3 carreres a la vuitena, però els White Sox van aconseguir forçar entrades extra amb dues a la novena. El joc va arribar a l’entrada 12, amb els equips anotant una carrera cadascú a la 10 i 11.

Pittsburgh a New York, 20/09

També un partit increïble. Pittsburgh va prendre la davantera en tres ocasions i va anotar 4 carreres a la vuitena, cosa que semblava definitiva després de diferents alts i baixos durant el joc, però els Yankees en van anotar 5 a la novena i es van emportar el partit. Clarament, un partit que al BWRI li ha d’agradar.

Texas a Oakland, 29/05

Un altre .999. Clarament el partit amb la probabilitat de guanyar afegida més alta de la temporada. Només 11 carreres entre els dos equips, però moltes bases plenes durant les darreres entrades. Texas va omplir les bases durant la 7a i no va aconseguir res. Oakland va obtenir primera i tercera sense outs també a la 7a, i tampoc res. Això marca la diferència en un partit en què només veient el box score podria no semblar tan interessant.

I la postseason? Al BWRI li agrada sobretot com Cleveland va sorprendre els Yankees en el tercer partit de la Sèrie Divisional, remuntant amb 3 carreres a la novena. Un partit que, de fet, ocupa el lloc número 7 entre els jocs més emocionants dels play-off des del 2011.

BWRI també situa en bon lloc la manera com Seattle va eliminar Toronto a la Sèrie de Wild Card, empatant el joc amb 4 carreres al vuitè i guanyant amb una altra al novè per a un marcador final de 10-9.

Com a seguidor dels Mets, paro especial atenció a com BWRI classifica les seves victòries. Sens dubte, la victòria més impressionant dels Mets aquest any va ser la remuntada a Filadèlfia, anotant 7 carreres a la novena, però l’algorisme no veu aquest joc com la victòria més emocionant de la temporada per als Mets. De fet, la qualifica en cinquè lloc, amb una puntuació de .959. La raó és que els Phillies van anotar 4 carreres a la primera, i després d’això no va passar gaire cosa fins a la 9a. Així que va ser bàsicament un partit avorrit amb un final fora de sèrie. El partit obté el primer lloc absolut de la temporada (no només dels Mets) en final inesperat, però obté una mala puntuació en la probabilitat de guanyar afegida. El gràfic ho dibuixa clarament.

És discutible si això deixa al BWRI en mal lloc. Sota el meu parer, BWRI tracta de suggerir partits que siguin divertits, i des d’aquest punt de vista és correcte no fer d’aquest el més emocionant de la temporada per als Mets. Al BWRI li agrada més una altra victòria a Philly: la del 28 d’agost, un joc amb moltes més alternatives, amb els Mets remuntant anotant 3 carreres a la novena i els Phillies omplint primera i segona sense outs la novena.

Podeu buscar partits per equips i navegar per les dades a www.rewatchbaseballindex.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *